Karta dostopnosti lokacij za invalide

24 Nov, 2015 :

Mestna občina Ljubljana je v sodelovanju z Geodetskim inštitutom Slovenije izdala Karto dostopnosti ožjega mestnega jedra Ljubljane za gibalno ovirane osebe – v papirni obliki.

Karta predstavlja pregled prehodnih poti za invalide na invalidskem vozičku na območju ožjega centra mesta Ljubljane. Na karti so označene poti brez večjih arhitektonskih ovir, peš prehodi z urejenimi klančinami in zadostno znižanimi robniki. Ustrezno prirejena in dostopna parkirna mesta za invalide, ki so predvsem v garažnih hišah in sanitarije za invalide javno dostopne ter ostale sanitarije znotraj javnih ustanov s časovno omejenim dostopom. Karta vključuje različno dostopne javne ustanove in turistične znamenitosti, ki so opredeljene po stopnji dostopnosti. Javne ustanove, ki so vključene v karto, omogočajo vsaj osnovno uporabo, vstop do informatorja ali komunikacijo preko zvonca. Turistične znamenitosti označene na karti omogočajo ogled z vozičkom vsaj od zunaj.

Karto si lahko ogledate in natisnete tukaj: Karta dostopnosti lokacij za gibalno ovirane osebe Ljubljana

in tukaj: Dostopnosti lokacij za gibalno ovirane osebe Ljubljana

Sorodni prispevki

Zaznamki