Prijetno druženje članov Kamniško Zasavske podružnice MS v Tuhinju

30 Jun, 2015 :

Kot so na občnem zboru na Trojanah zapisali v letošnji program Kamniško Zasavske  podružnice Združenja multiple skleroze, so to tudi uresničili. V sobot, 27. junija 2015, se je v prijetnem okolju na kmetiji Trebušak na Ravnah v Tuhinjski dolini zbralo kakih štirideset članov te podružnice, ki povezuje člane MS iz 13 občin, od Radeč preko Zasavja, Domžal, do Kamnika. 

 

 

DMS Tuhinj7

 

V brunarici sredi širnih tuhinjskih gozdov na nadmorski višini okrog 800 m je zbrane člane in njihove svojce – vseh je bilo 42,  prisrčno pozdravila predsednica podružnice Antonija Zvonka Zupančič iz Hrastnika. Poudarila je pomen takih druženj, še posebej za težje gibljive člane in članice, ki se takih srečanj še posebej razveselijo. Povabila je vse  tudi na prihodnje  srečanje, ki bo jeseni na kostanjevem pikniku pri planskem domu na Kalu v občini Hrastnik. Dogovorili so se namreč, da bodo  zaradi obsežnosti območja, ki ga pokriva podružnica,  ta srečanja izmenoma pripravljali na zasavskem in kamniškem koncu. Tokrat je imela še posebej odgovorno nalogo pri organizaciji kamniška  poverjenica Zdenka Dacar iz Zgornjega Tuhinja.

V prijetnem pogovoru se jim je pridružila tudi Andreja iz Domžal, ki skrbi za člane in članice, ki se udeležujejo telovadbe v zdravstvenem domu Domžale . Po ogledu lepe okolice, je sobotno popoldne hitro minevalo. Za lačne želodce pa so z domačimi dobrotami poskrbeli Trebušakovi, mama Olga in ata Marko s tremi otroci. Skrbijo tudi apartmaje, ki so jih postavili pred tremi leti  in »veliko hišo«kot imenujejo leseno brunarico.

 

DMS _Tuh. (1)

 

»Samo tisti, ki doživljamo tegobe naše bolezni vedo, koliko nam pomenijo taka druženja«,pravi Nada Prašnikar iz Trbovelj in dodaja:« Vsem obolelim za MS svetujem, ne obupajte, poslušajte in opazujte svoje telo, delajte za se , bolezen pa sprejmite kot svojo, čeprav težavno sopotnico…« Tej misli so na tuhinjskem druženju, ki bo vsem ostalo v lepem spominu, pritrdili tudi drugi udeleženci srečanja. Prijetnega razpoloženja pa ni zmotilo niti nekaj dežnih kapelj, ki so že proti koncu srečanja orosile prostrane gozdove nad Šmartnim…

Sorodni prispevki

Zaznamki

Deli z ostalimi

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja