Razpis za balinanje 2017 – CENTER

KOMISIJA ZA ŠPORT

Maroltova 14

1000  L J U B L J A N A

V skladu s tehničnim pravilnikom, sklepom komisije za šport in koledarjem za izvedbo prvenstev Združenja MS Slovenije za leto 2017 objavljamo:

R  A  Z  P  I  S

1. KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA ČLANOV ZDRUŽENJA MS SLOVENIJE

V BALINANJU SKUPINE CENTER

ZA UVRSTITEV NA 25. DRŽAVNO PRVENSTVO ZA LETO 2017

I.

Po sklepu Komisije za šport spadajo v skupino CENTER naslednje podružnice:

1. Kamniško – zasavska podružnica
  2. Celjska podružnica
  3. Dolenjska podružnica
  4. Grosupeljska podružnica
  5. Ljubljanska podružnica

II.

Kvalifikacijski turnir skupine CENTER bo v soboto 23. septembra 2017

na balinišču Športnega kluba KRIM, Pot k ribniku 3, Ljubljana.

Prihod tekmovalcev  je ob 8.30 uri, pričetek tekmovanja pa ob 9.uri.

III.

Pravico do udeležbe na tekmovanju imajo članice in člani Združenja z diagnozo MS.

Tekmovanje bo potekalo po Tehničnem pravilniku Združenja ZMSS , Tehničnim pravilnikom Zveze za šport invalidov Slovenije – POK in Pravilih balinarske zveze Slovenije za invalide.

IV.

Ekipno tekmovanje:

Tekmuje se ločeno v ženski in moški konkurenci. Ženska ekipa igra v skladu s pravilnikom Balinarske zveze Slovenije na skrajšanem igrišču. Ekipa šteje TRI tekmovalce in ena rezerva.

Ekipa je lahko tudi mešana, vendar lahko tekmuje le v moški konkurenci. V ekipi lahko tekmuje tudi manj kot trije tekmovalci s tem, da tekmuje vsak tekmovalec le z dvema kroglama.

V kolikor podružnica nima dovolj svojih tekmovalcev, si lahko enega igralca sposodi iz druge podružnice. Izposojeni igralec lahko tekmuje v tistem letu samo za ekipo, kateri je bil posojen.

Tekma traja 60 min. z  20 do 30 minutnim odmorom med igrami.

Če so v posamezni konkurenci prijavljene do štiri ekipe, se igra vsak z vsakim. Prvi dve ekipi se uvrstita na DP. Ob prijavi večjega števila ekip se formirata dve skupini znotraj katerih se igra vsak z vsakim. Prvo uvrščeni ekipi iz preteklega leta sta nosilki skupin.

Prvo uvrščeni ekipi v posamezni skupini se uvrstita na DP, lahko pa se pomerita med seboj za prvo in drugo mesto, drugo uvrščeni ekipi pa se pomerita med seboj za tretje in četrto mesto. V dogovoru s tekmovalnim odborom pa medsebojni dvoboji za uvrstitve niso potrebni, dosežena mesta se izračunajo glede na rezultate v skupinah..

V.

Razglasitev rezultatov bo po končanem tekmovanju.

Prvi dve ekipi v ženski in moški konkurenci se uvrstijo na državno prvenstvo v balinanju za invalide v organizaciji ZŠIS – POK.

VI.

Prijave za tekmovanje pošljite na E-pošto:  ana.mohar @gmail.com ali na naslov:

ANA   MOHAR

Ulica solidarnosti 2

1270  L I T I J A

NAJKASNEJE DO  ponedeljka, 18.9.2017.

Prijavnica mora vsebovati ime in priimek tekmovalke ali tekmovalca. Veljale bodo le pravilno izpolnjene in pravočasno prispele prijavnice.

V primeru, da se prijavljeni tekmovalci-ke tekmovanja ne bodo udeležili, razen iz objektivno opravičenih razlogov, bo komisija za šport denarno kaznovala podružnico iz podružničnih sredstev v višini 15 €.

Tekmovalni odbor je tudi komisija za pritožbe. Pritožba se lahko vloži takoj ko problem nastane ali najkasneje 10 min. po končani tekmi. Obrazec za pritožbo se dobi pri vodji tekmovanja. Kdor vlaga pritožbo, mora položiti kavcijo v višini 30 €, katera se vrne, če je pritožba utemeljena, v nasprotnem primeru pa vplačana kavcija ostane Komisiji za šport.

VII.

Po končanem tekmovanju bo organizirano kosilo na  balinišču. MALICA  BO!

Dodatna pojasnila dobite pri predsednici komisije pri Ani Mohar na tel. 01-898-41-91 ali GSM 041-320-144.

Lep športni pozdrav!

KOMISIJA ZA ŠPORT PRI ZMSS

Predsednica: Ana  MOHAR

Ljubljana, 30.9.2017