GOGO – Svetina (772 m.n.v.)

V soboto 18.6.2022, se GOGO ekipa odpravlja na obrobje Celja, na Svetino v občini Štore. Almin dom na Svetini se nahaja na razgledni vzpetini nad vasjo Svetina, ki velja za najlepšo slovensko gorsko vasico (spomeniško zaščitena) ter je znana po romarski cerkvi Marije Snežne – bo odprta za ogled! Od doma, ki je bil pred leti preurejen v hotel, je lep razgled na omenjeno vas in okoliško hribovje. Izvor imena Almin dom je od znane svetovne popotnice in etnografinje Alme M. Karlin, ki je pokopana na vaškem pokopališču.

Pohod na Almin dom na Svetini bo 18.6.2022, predhodna prijava na pohod je obvezna.

Vse zadeve glede prevoza, ustrezne pomoči udeležencu, hrana, se bo urejalo na podlagi prijave z vodjem delovne skupine GOGO, Stojanom Rozmanom. Tvoja naloga je, da zbereš pogum, izpolniš prijavo in se z udobja doma podaš v naravo.

Za pomoč in informacije se lahko obrnete na naši članici v odboru GOGO, Antonijo Zupančič 051/641-214 in Katarino Medvešek 031/464-966. Na pohod se lahko prijavi tudi tisti, ki se ni vpisal na akcijo GOGO preko vprašalnika za leto 2022.

Prijavnica za pohod – Almin dom na Svetini

E prijavnica – povezava