Srečanje Ka-Za podružnice ob tednu MS

Svetovni dan multiple skleroze se obeležuje vsako leto  v zadnjem tednu meseca maja. Člani Kamniško – zasavske podružnice multiple skleroze Slovenija so se že pred leti odločili, da bodo ta dan obeleževali s pohodom po eni izmed občin iz katere so člani podružnice. Tako smo pred leti obiskali Litijo, no,  letos pa smo se  odločili, da obiščemo občino Domžale.

Zbrali smo se 21.05.2022. Ker smo iz različnih krajev, je bilo zbirno mesto pred trgovino Tuš, kjer smo lahko parkirali. Naše popotovanje in druženje po Domžalah je potekalo kot ogled zanimivosti Domžal, katere nam je predstavila turistična vodička Domžal, ga. Ana. Pot nas je vodila po Kolodvorski ulici vse do uprave občine Domžale, po novi lepi promenadi do Ravnikarjeve hiše ter naprej  skozi občinski park. V nadaljevanju smo pot nadaljevali mimo  Slamnikarskega muzeja. O vsebini in pomenu muzeja, nas je seznanila vodička Ana. Zelo zanimivo.  Ogledali smo si Menačnikovo  domačijo, vodička pa je par besed namenila tudi župnijski cerkvi. Nekateri že kar rahlo  utrujeni so pogledovali proti Češminovem parku, zlasti kavarni, ki se nahaja na koncu Karantanske in Slamnikarske ulice. V tem parku je bilo namreč predvideno druženje ob kavi in sladkih dobrotah, ki jih nudi ta kavarna. V pogovoru smo izvedeli precej podatkov  o bivših takrat zelo znanih in uspešnih  tovarnah v Domžalah kot Toko, Univerzale in druge.

Da nam je kavica še bolj prijala in da je bila torta še bolj sladka, so  za prijetno vzdušje poskrbele mažoretke iz OŠ Rodica.

Na pot po Domžalah so se lahko podali tudi člani, ki so na vozičkih oziroma skuterjih.  Druženje je bilo zelo prijetno, poučno. Še se bomo oglasili v občini Domžale.

Zapisala: Antonija Zupančič

Foto: Anica Mohar