Naj um dela za nas! – posnetek spletnega seminarja

Na tokratnem spletnem seminarju je predavala Saša Einsiedler, mentorica za osebni razvoj, ki govori iz lastnih izkušenj in pomaga pri tem, da na svoja življenja pogledamo z drugačnimi očmi – imamo več moči, kot se je zavedamo!

Velikokrat imamo občutek, da se zgodi ravno tisto, česar se najbolj bojimo. Um sledi našim navodilom in res je – ko gre nekaj narobe, gre narobe vse. Na tem predavanju smo spoznali 10 zakonitosti delovanja uma in kako to lahko izkoristimo sebi v prid. Tudi pri soočanju in življenju z diagnozo. Pomembno vprašanje, ki si ga je dobro postaviti je, kakšna so torej moja prepričanja? Kako se kažejo v mojem življenju? So takšna, ki mi pomagajo pri doseganju zastavljenih ciljev, ali me ovirajo in potiskajo nazaj?

Na predavanju smo se naučili, kako prepričanja prepoznamo in predvsem – kaj lahko naredimo, da jih zamenjamo. Ker pa je vsako spremembo potrebno uvajati zelo ozaveščeno, je dobro poznati tudi vaje, s katerimi se znamo umiriti, zato smo na spletnem seminarju naredili tudi skupinsko vajo za sprostitev.