Srečanje novo-diagnosticiranih članov ZMSS – Ljubljana

V začetku oktobra smo se po 2 letih ponovno zbrali v živo na predavanju za novo-včlanjene in novo-diagnosticirane člane ZMSS. Z namenom, da člane opolnomočimo in seznanimo s čim več informaciji in znanjem o sami bolezni MS, ter o načinih sprejemanja bolezni in življenju z njo, smo na predavanje povabili 2 strokovnjakinji iz različnih področij zdravstva in psihologije, oz. psihoterapije.

Najprej nam je  dr. Alenka Hrovat Ledinek predstavila splošne informacije o sami bolezni, o poteku te bolezni in nas seznanila z najnovejšimi zdravili. Zaradi bolezni je žal predavala preko video konference, ob koncu pa si je vzela še čas za vsa vprašanja slušateljev.

V drugem delu je mentorica za osebni razvoj Saša Einsiedler predstavila načine, kako se soočiti z boleznijo, se na pozitiven način in močjo pozitivnega mišljenja in optimizma, lahko bolezen tudi premaga ter z njo živi polno življenje. Tudi Saša Einsiedler si je vzela čas vprašanja slušateljev.

Za konec, pa nam je naš aktiven član Združenja Nik Miškovič, predstavil svojo osebno  zgodbo, kako se je sam soočil z boleznijo in z njo in kako sedaj živi pozitivno in polno življenje še naprej.

Člani so izrazili zadovoljstvo in željo, da se kmalu spet srečamo. Vse nove člane smo tudi pozvali, da se aktivno vključujejo v dejavnosti in programe po podružnicah ZMSS in podajo predloge ter se kot prostovoljci vključijo v kakšen projekt ali druge aktivnosti podružnic. Prisotni so bili so zelo zadovoljni s predavanji strokovnjakov, strokovnostjo dr. Horvat Ledinek in pozitivno energijo in mišljenjem Saše Einsiedler in nad pripovedjo Nika, ki jih je motiviral s svojo osebno izkušnjo v pristopu in soočanju z boleznijo.

Pripravila: Saša Mežek, vodja soc.progr.