Kostanjev piknik Grosupeljske podružnice

Ko se dnevni začnejo počasi, skoraj neopazno krajšati in se drevesa obarvajo v pisane barve, dozorijo jesenski sadeži. Kostanj je letos kljub zelo suhemu poletju bogato obrodil.

Na zadnjem srečanju skupine za samopomoč se je porodila ideja, da bi eno od prihodnjih srečanj organizirali nekje v naravi. V začetku jeseni nas je razveselilo vabilo predsednika naše podružnice g. Hermana, da nas vabi na kostanjev piknik. Organizacijo in izvedbo sta prevzeli najaktivnejši članici naše podružnice Sabina in Marija.

Sabina se je pri iskanju ustreznega prostora za izvedbo piknika obrnila na g. Draga, lastnika konjeniškega društva Rojnik na Velikem Mlačevem, in ta nam je prostor za piknik velikodušno odstopil brezplačno.

Marija pa je poskrbela za pravo kostanjevo pojedino. Nabrala je 20 kilogramov kostanja in ga že narezanega prinesla na piknik. Tako smo se v soboto, 15. oktobra 2022, člani grosupeljske podružnice MS skupaj z družinskimi člani in spremljevalci zbrali na kostanjevem pikniku.

Prostor, kjer smo imeli piknik, leži na obrobju gozda, daleč stran od prometnega hrupa. Najprej smo si ogledali konje v njihovih stajah in poti, po katerih se obiskovalci podajo na jahanje.

Ko smo se vrnili s krajšega sprehoda, so nas na mizah že čakali krožniki pravkar pečenega kostanja, peciva in grozdja. Gostitelj pa nam je v pokušino ponudil letošnji mošt. Ob prijetnem klepetu so se krožniki hitro praznili, »čudežni boben« pa je poskrbel, da sveže pečenega kostanja ni zmanjkalo.

Sabina nam je povedala, da se je pogovarjala z g. Dragom in ta ji je razkril načrt za širjenje ponudbe konjeniškega kluba. Načrtujejo povečanje črede konj, gradijo jim že ograde in zaprt prostor, kjer bo možna ježa ob hladnejšem vremenu. Za sodelovanje se je dogovoril tudi s strokovno usposobljeno fizioterapevtko in tako bodo lahko izvajali tudi terapevtsko jahanje.

Popoldne je hitro minilo in domov smo se vrnili polni vtisov in načrtov za prihodnja srečanja in načrtov za delo naše podružnice.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam omogočili izvedbo piknika in prispevali k organizaciji s svojim delom in priboljški.

Zapisala: Marjana Perme Viršek