DOGODKI

Spletni seminar: Zaposlitvena rehabilitacija in storitve Zavoda RS za zaposlovanje, ki jih nudi invalidom

V Združenju multiple skleroze Slovenije bomo tudi v letu 2023 za vas pripravili nekaj brezplačnih spletnih seminarjev v povezavi z multiplo sklerozo ali invalidnostjo.

Prvi spletni seminar bo že 31.1. 2023 ob 17 :00 uri, kot vedno preko spletne platforme Microsoft Teams. Tema seminarja je Zaposlitvena rehabilitacija in storitve Zavoda RS za zaposlovanje, ki jih nudi invalidom. Predavala bo ga. Lea Kovač, svetovalka področja iz Zavoda RS za zaposlovanje.

Ga. Kovač bo v predavanju zajela več področij Zavoda RS za zaposlovanje, ki so na voljo invalidom. Predstavila bo storitve vseživljenske karierne orientacije, postopke ugotavljanja invalidnosti in pridobitve pravice do storitev zaposlitvene rehabilitacije, vključevanje v rehabilitacijski proces in sodelovanje z izvajalci storitev. Predstavila bo tudi ocenjevanje zaposlitvenih možnosti, podporno in zaščitno zaposlovanje ter kvotni sistem zaposlovanja invalidov.

Ob koncu bo predavateljica na voljo tudi za vaša vprašanja in morebitne probleme, s katerimi se soočate. Vprašanja lahko postavite med predavanjem ali pa jih predhodno pošljete na elektronski naslov izobrazevanje@zdruzenje-ms.si.

Prijave na seminar so obvezne, prijavite se z vpisom elektronskega naslova na spodnjem spletnem obrazcu. Povezavo do seminarja in navodila prejmete en dan pred dogodkom. Dodatne informacije dobite na izobrazevanje@zdruzenje-ms.si.