NOVICE

Celjska podružnica na dnevu odprtih vrat v SB Celje

V Splošni bolnišnici Celje so v petek, 15.9.2023, v sodelovanju z Zvezo organizacij pacientov Slovenije ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov pripravili Dan odprtih vrat. Aktivnosti so potekale v obliki tržnice informativnih stojnic v glavni avli bolnišnične poliklinike, traktih A in B ter v podpritličju pod bolnišnično polikliniko.

Na dnevu odprtih vrat se je predstavilo enajst društev pacientov in zastopnice pacientovih pravic, ki delujejo v naši regiji, poleg tega je nekaj vsebin iz svoje dejavnosti predstavilo tudi osem bolnišničnih oddelkov. Skupna tema vseh aktivnosti je opolnomočenje pacienta, kar odraža tudi letošnji slogan »Glas pacientu!«. Dobra informiranost namreč omogoča aktivno sodelovanje ljudi tako v preventivnem delovanju kot tudi v procesih zdravljenja.

Oddelki SB Celje so predstavili izvajanje dveh presejalnih programov DORA in SVIT, dejavnost protibolečinske ambulante, medicinske rehabilitacije, kardiorehabilitacije, angiologije, dermatologije ter Šolo za starše.

Dogodka smo se udeležile tudi predstavnice Celjske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije, imeli smo svojo stojnico z gradivom, odgovarjali pa smo tudi na številna vprašanja zainteresiranih.

Deli zgodbo!