NOVICE

Državno prvenstvo v paranamiznem tenisu – Novo mesto 2023

Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite in Športno društvo SU Novo mesto sta že šesto leto zapored v Športnem centru Livada organizirala državno prvenstvo v paranamiznem tenisu. V soboto, 14. oktobra, se je v različnih kategorijah pomerilo skoraj 100 parašportnikov in parašportnic, ki so prikazali veliko želje in borbenosti.

Tekmovalce in tekmovalke, njihove trenerje, spremljevalce in navijače sta na slovesni otvoritvi tekmovanja nagovorila Žiga Kobaševič, strokovni sodelavec Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja, in Uroš Slatinšek v vlogi gostitelja.

Na odprtem državnem prvenstvu v paranamiznem tenisu je sodelovalo tudi 13 naših tekmovalcev od tega 6 žensk, ki so tekmovale so v kategoriji NT 6 -10 ter 7 moških, ki so tekmovali v kategoriji  NT 9.

V kategoriji NT 6-10 sta 3. mesto osvojili Sabina Gabrovec in Tatjana Vrh. V kategoriji NT9 pa je 2. mesto osvojil Tomaž Mavri, Sašo Živič in Matic Glinšek pa sta osvojila 3. mesto.

Deli zgodbo!