NOVICE

Poučen in razgiban dan – Dolenjska podružnica

V petek, 19. aprila, smo se zbrali v Krškem, kjer nas je pričakalo prav posebno doživetje. Najprej smo obiskali Čebelarski center, kjer nas je sprejel vodja centra Anton Urek.  Skozi predavanje nam je predstavil življenje čebel in slovensko čebelarstvo ter nas seznanil s prednostmi uživanja čebeljih pridelkov.

Sledil je prijeten sprehod po starem mestnem jedru do Večgeneracijskega centra. Tu sta nas pričakali Helena Žulič, vodja Centra za krepitev zdravja pri ZD Krško in fizioterapevtka Taja Kolman. Vodja centra nam je predstavila center in njihovo delovanje. Ogledali smo si tudi kratek predstavitveni film. Fizioterapevtka nas »je spomnila«, da je gibanje pomembo tudi za gibalno ovirane ter nam predstavila primerne vaje. Skupaj smo tudi telovadili. Za domov smo dobili letak, ki nas bo spodbujal, da pravilno telovadimo tudi doma.

Srečanje smo zaključili z malico v Gostilni Kunst. Veseli, da smo se zbrali, zadovoljni, ker smo doživeli spet nekaj prijetnega, se že veselimo naslednjega srečanja.

Zapisala: Anita Hočevar, Dolenjska podružnica

Deli zgodbo!