DOGODKI

Predavanje Mariborske podružnice ZMSS – Simptom MS, o katerem ne govorimo.

Vsako leto 30. maja obeležujemo Svetovni dan multiple skleroze in zadnji teden v mesecu maju slovenski teden MS, ki bo letos potekal od 23. do 30. maja.

Svetovni dan multiple skleroze 30. maj je mednarodni dan ozaveščanja vseh obolelih za multiplo sklerozo (MS). Združuje svetovno skupnost držav članic, v katero je vključeno tudi naše Združenje MS Slovenije. Tema svetovnega dneva MS 2024 – 2025 je Diagnoza. Ime kampanje je Moja diagnoza MS, slogan pa: Skupaj krmarimo po MS.

V tem času Mariborska podružnica ZMSS z različnimi dejavnostmi ozavešča in informira javnost o težavah, ki nam, kakor tudi našim svojcem in ostali družbi povzroča bolezen MS. Letos smo se osredotočili na simptom MS, o katerem je težje govoriti z družino, prijatelji ali celo z zdravstvenimi delavci. Predstavili bomo občutljivo in intimno MS temo, tabu tema, o kateri se težko govori. Nihče izmed nas ne bi smel skrivati katerega koli od svojih simptomov MS ali se z njimi ukvarjati sam.  Zato smo 28. 05. 2024 pripravili predavanje z naslovom; Simptom MS, o katerem ne govorimo.