DOGODKI

Razpis 32. prvenstva članov ZMSS v hitropoteznem šahu

Dragi člani.

Vabljeni na 32. prvenstvo članov Združenja MS Slovenije v hitropoteznem šahu za leto 2024. Tekmovanje bo v soboto 13.04.2024 v Hotelu Grosuplje.

Hotel Grosuplje bo s svojo udobno in gostoljubno atmosfero ponovno gostilo naše tekmovanje, ki bo poleg športnega izziva ponudilo tudi priložnost za druženje in izmenjavo šahovskih izkušenj. Člani boste imeli priložnost za dokazovanje svoje šahovske spretnosti in taktičnega razmišljanja v hitrih partijah, ki zahtevajo hitro odločanje in izjemno koncentracijo. Zato vabimo vse ljubitelje šaha, da se udeležijo tega zanimivega tekmovanja, ki vsako leto navduši tekmovalce ter prispeva k širjenju šahovske kulture v ZMSS.

Prijave zbira Ana Mohar, do vključno ponedeljka, 8.04.2024. Tekmovanje bo potekalo po Tehničnem pravilniku Združenja MS Slovenije in in mednarodnih pravilih zveze FIDE za pospešeni šah. Igralni čas je 10 minut na igralca, to je skupno 20 minut na partijo. Igra se po Bergerjevi lestvici, če je igralcev manj kot deset. V primeru, da je tekmovalcev več, se igra po Švicarskem sistemu: 7 kol, če je igralcev do 15 ali 9 kol, če je več kot 15 igralcev.

Več o prijavi na tekmovanje in pravila tekmovanja si lahko preberete v razpisni dokumentaciji.

Dodatna pojasnila dobite pri predsednici športne komisije, ki bo tudi vodja tekmovanja Ani Mohar na tel.: 041/320-144.

Razpisna dokumentacija