GOGO

V mesecu februarju  letošnjega leta je ZMSS pristopilo k akciji GOGO (gibalno ovirani gore osvajajo). Akcijo soustvarjajo, Odbor Planinstvo za invalide (OPP) pri Planinski zvezi Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije, Zveza društev za cerebralno paralizo so.p. – Sonček, Društvo distrofikov Slovenije in sedaj še Združenje multiple skleroze Slovenije.

Akcija povezuje različne humanitarne in invalidske organizacije ter gospodarstvo. Vse skupaj pa se odseva v mavrici raznolikosti vseh vključenih, v kateri bo vsak pridobil ščepec dobrega zase in zaužil radost narave in vseživljenjskega učenja.

Akcija daje možnost raziskovanja narave, srečevanja podobno mislečih, nabiranja novih socialnih izkušenj in motivira k telesni dejavnosti.

Akcija najbolj nagovarja osebe na invalidskih vozičkih, vsekakor pa tudi ostale gibalno ovirane.

Akcija se bo v letošnjem letu pričela z novinarsko konferenco, kjer se bo medijem predstavilo vse, kar je zgoraj zapisano in še več. Predstavil se bo tudi plan pohodov in Planinec  v letu 2022 izdelan v obliki zgibanke.

gogo zloženka 1
gogo zloženka 2

Prvi pohod bo že 14. 04.2022. Vsi zainteresirani za pohod bomo dobili obvestilo preko e-mailov in navodilo za ustrezno prijavo za ta pohod. Vse zadeve glede prevoza, ustrezne pomoči udeležencu, hrana, se bo urejalo na podlagi prijave z vodjem delovne skupine GOGO, Stojanom Rozmanom.

Edina tvoje naloga je, da zbereš pogum, napišeš prijavo in se z udobnega kavča podaš v naravo.

Pridi. Ne bo ti žal.

Za pomoč pri izpeljavi pohoda v skupini GOGO sodelujeva  tudi dve članici ZMSS, za dodatne informacije se lahko obrnete na Antonijo Zupančič 051/641-214 in Katarino Medvešek 031/464-966.

RAZPIS

Vabilo na pohod Toško Čelo (590 m.n.v.) – 9.6.2022